2021-10-28 12:56:31• hírek • Szatmár.ro

Aláírták a Rákóczi Ferenc Általános Iskola új épületszárnyának tervezési és kivitelezési szerződését

Arról, hogy a Rákóczi Ferenc Általános Iskola új épületszárnnyal bővül, még januárban számoltunk be olvasóinknak. A hírportálunk tájékoztatását követő pár napban a városi tanács jóvá is hagyta a beruházás támogatását, mely nem kevesebb mint 3,1 millió lejt jelent, amit 100%-ban a városi költségvetésből fognak finanszírozni.

A mai napon pedig újabb fontos állomásához érkezett ez a fejlesztés, hiszen a délelőtt folyamán aláírásra került az új épületszárny tervezési és kivitelezési szerződése, melynek megvalósítására 12 hónap áll a szerződést elnyerő cég rendelkezésére.

A szerződő felek, azaz az iskola vezetősége részéről Gnándt Zoltán iskolaigazgató, míg a kivitelező részéről Tarr Szilárd vállalkozó a tanintézményben találkoztak egymással, az aláírásnál pedig jelen volt még Kereskényi Gábor polgármester, és Lăpuște Silvia az iskola aligazgatója is.



Az aláírások papírra vetését megelőzően Kereskényi Gábor így nyilatkozott: „Körülbelül két éve már annak, hogy egy, Gnándt Zoltán iskolaigazgató úrral folytatott beszélgetés alkalmával felmerült annak a gondolata, hogy a növekvő diáklétszám miatt jó volna bővíteni az iskola kapacitását, illetve olyan tereket és termeket létrehozni, amelyek ebben a főépületben nincsenek meg. Tekintettel arra, hogy hatalmas az udvar területe, úgy gondoltuk, hogy anélkül valósíthatnánk meg mindezt, hogy elvennénk a diákok által használt területekből. A közös gondolkodást és a szavakat tettek követték, így tavaly a helyi tanács befoglalta a városi költségvetésbe a megvalósíthatósági tanulmány elkészítését, ami meg is született, a mai napon pedig aláírásra kerül az iskola vezetősége és a nyertes cég között a szerződés, ami magába foglalja a műszaki tervezést és a kivitelezést is. A szerződés összértéke ÁFÁ-val együtt, közel 3,1 millió lej, melyet kizárólag saját költségvetésből finanszíroz a helyi önkormányzat. Ennek a tervezési része 2, míg a kivitelezés 10 hónap, így pontosan egy év áll a kivitelező rendelkezésére, a munkálatok befejezésére. Egy kétszintes, összesen 500 négyzetméteres épületszárnyról van egyébként szó. És el kell mondjam, hogy ez az iskola, amelynek én is 8 évig diákja voltam, mindig is híres volt arról, hogy egy tágas, nagy területekkel rendelkező intézmény volt, a tervezők és a kivitelezők jól sáfárkodtak a területekkel. Ennek köszönhető az is, hogy most lehetőség van egy új épületszárny megépítésére”.

Gnándt Zoltán iskolaigazgató így fogalmazott: „Köszönettel tartozunk – amit mondhatok úgy az iskolaközösség és a szülők nevében egyaránt – azért a támogatásért, ami nem csak szavak szintjén, hanem konkrét és nagyon valós tettek révén valósul meg a polgármesteri hivatal részéről. Köszönettel tartozunk a kivitelezőnek és örülünk neki, hogy egy helyi vállalkozó nyerte el ennek az építkezésnek a megvalósítását. Ezért bízom benne, hogy egy hatékony, konstruktív együttműködés elé nézünk és a határidők betartásával jövő ilyenkorra kész formában láthatjuk majd az új épületszárnyat. Az új épület magába fogja foglalni az iskola dísztermét, egy multifunkcionális termet, az archívumot, és oda fogjuk átköltöztetni a könyvtárat is. Ezáltal a főépületet meg tudjuk tartani csak a hagyományos oktatási folyamatok végzésére, és minden olyan tevékenységet, ami egy pluszt jelenthet az iskola számára ebben az épületszárnyban szervezhetünk majd meg. Az új épületszárny pedig éppen erre hivatott, hogy ezeket az igényeket ki tudja szolgálni, általa pedig az iskola megérkezhessen a 21. századba helykihasználtság és technológiai szint tekintetében egyaránt.”

Tarr Szilárd, a kivitelező cég képviselője az alábbiakat fogalmazta meg: „Megtiszteltetés számomra, hogy mi lehetünk a kivitelezői ennek, az iskola számára nagyon fontos beruházásnak, nem utolsósorban azért mert az én két lányom is ennek az épületnek a falai között tanult. Az új épület számos új perspektívát nyit majd meg a diákok számára, úgy a multifunkcionális terem, mint a díszterem által, aminek tudom, nagy hasznát veszik majd az itt tanuló diákok. Megtisztelő számomra, hogy a munkánkkal hozzájárulhatunk mindehhez”.

A munkálat megvalósítására tehát 12 hónap áll a kivitelező rendelkezésére, sőt, Gnándt Zoltán iskolaigazgató szerint a beruházást követően megkezdődik az udvar modernizálása is, viszont erről a beruházásról egyelőre több részletet nem szeretett volna elárulni. Azt viszont hozzátette, az iskola jelenleg közel 700 diákkal rendelkezik, akik száma évről évre nagyjából állandó, ezért nagy szükség van az új beruházásra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: